woensdag 8 februari 2012

Volgens premier Rajoy zal de Spaanse arbeidsmarkt zal nog verder verslechteren

Spanje, dat met een werkloosheidsgraad van bijna 23 procent kampt, verwacht dat de arbeidsmarkt dit jaar nog verder zal verslechteren. Dat zei premier Mariano Rajoy vandaag, ter verdediging van zijn hervormingsplan. Dat plan zou vrijdag moeten worden goedgekeurd door de ministerraad. "We kijken aan tegen een kritieke situatie. Jammer genoeg zullen de werkloosheidscijfers op korte termijn niet verbeteren, integendeel", klonk het.

Vooral de jongerenwerkloosheid is een groot probleem in Spanje. Bij de min-25-jarigen zit bijna de helft (48,6 procent) zonder werk. "Eén jongere op twee die aan de slag wil, vindt geen job. We zien dat het aantal gediplomeerden dat emigreert, alarmerend stijgt", aldus de premier.

Zijn regering heeft een hervormingsplan klaar dat vooral focust op meer flexibiliteit. Ook de overheidssteun voor aanwervingen zal worden herzien, zodat het aantal tijdelijke contracten wordt beperkt en er meer aandacht wordt geschonken aan vorming op de werkvloer. De nieuwe maatregelen zouden vrijdag worden goedgekeurd. Het is niet uitgesloten dat de vakbonden actie zullen ondernemen tegen de hervorming.

Geen opmerkingen: