zaterdag 5 november 2011

Britse regering vraagt help voor het opsporen van 10 gevaarlijke voortvluchtigen

De Britse regering heeft de medewerking van hun burgers die in Spanje wonen gevraagd om 10 gevaarlijke voortvluchtigen die zich mogelijk verschuilen in Spanje.

De voortvluchtigen worden beschuldigd van zeer ernstige en gewelddadige feiten, inclusief moord, drugdealing en seksuele aantijgingen.

Spanje is niet langer de veilige haven van weleer maar eerder een vluchtplaats voor Britse criminelen en dit volgens de Britse staatssecretaris voor criminele preventie James Brokenshire.

Deze heeft een nieuwe ‘Operatie Vang’ gepresenteerd met foto’s van de gezochte criminelen en hun dossiers.

Sinds dit initiatief de eerste maal plaatsvond in 2006, geleid door de non-profit organisatie ‘Crimestoppers’ en SOCA, zijn 46 van de 60 meest gezochte criminelen teruggevonden in Spanje en zitten nu hun celstraf uit in Engeland.

Deze operatie vraagt dat mensen die informatie hebben betreffende de gangsters bellen naar het gratis nummer 900 555 111, dit kan anoniem of contact opnemen via hun website: Crimestoppers.

Van de 10 gezochte gangsters zijn er 5 nieuwe namen: Dominic Stephen Powell, Simon Dutton, Andrew Terrence Moran, Kirk Bradley en Tony Downes. De andere 5 zijn namen die al voorkwamen op een vorige lijst.

Volgens de Spaanse politie is Spanje het land waar de meeste Britse voortvluchtigen gevat worden en dat vooral aan de kust. Dit omwille van de omgeving maar ook omdat ze ervan uitgaan dat ze daar het minst snel worden opgemerkt.

Crimestoppers benadrukt het belang van de medewerking van de mensen. Zij krijgen bijna 450 oproepen per dag, tussen de 35 en 70 vanuit Spanje. Dit leid tot een gemiddelde van 23 arrestaties per dag.

Geen opmerkingen: