zondag 13 november 2011

18 jaar voor het slagen en wurgen van ex-vriendin:

In Tarragona is een 41 jarige man veroordeeld tot 18 jaar cel om zijn voormalige partner te vermoorden. De twee ex-geliefden hadden samen een zoon.

Zij waren 7 jaar samen toen de vrouw bij hem wegging voor een man die ze via het internet had leren kennen. Toen zij hem het nieuws vertelde dat ze hem ging verlaten bedreigde hij haar al reeds met de dood.

De 26 jarige vrouw besloot weer in te trekken bij haar moeder. Toen bedreigde hij ook de moeder. Dit alles leidde tot een straatverbod. Maar uiteindelijk slaagde hij erin het vertrouwen van de jonge vrouw terug te winnen zodat zij het verbod liet intrekken. Hij bouwde een ‘vriendschap’ met haar op.

Op 14 maart 2009 besloot ze haar nieuwe vriend op te zoeken in Malaga. Haar voormalige partner bood aan haar op te pikken op de luchthaven van Barcelona als ze terugkeerde.

Maar eens in Malaga belde hij haar 40 keer en had voor dezelfde dag nog een vlucht terug geboekt. Zij nam het aanbod aan maar bleef overnachten in Barcelona.

De dag erna ging hij haar halen maar op weg naar huis nam hij haar mee naar een afgelegen plaats waar hij haar sloeg en wurgde. Daarna sneed hij haar polsen over en stak hij haar in de koffer van zijn auto, die hij vervolgens achterliet op de AP-7.

Toen belde hij een vriend die verantwoordelijk is voor het justitiedepartement van die regio. Hij bekende aan die man wat hij net gedaan had en zei dat hij zelfmoord ging plegen. De man kon op hem inpraten om hem te gaan halen. Hij ging zichzelf aangeven bij de politie.

Geen opmerkingen: