maandag 31 oktober 2011

Geen ziekenhuisbed voor jongen (8) na operatie :

Een jongen van 8 werd na een operatie in het El Ejido ziekenhuis (Almeria) op een plastic stoel gezet wegens gebrek aan bedden, volgens de vader.

De zoon van Jose Antonio Amat, provincieraadslid voor de Partido Popular, zei dat zijn zoon op een plastic stoel was gezet na een appendectomie wegens een gebrek aan bedden in het hospitaal.

De jongen werd bedekt met een deken en kreeg een kussen achter zijn rug om het hem wat comfortabeler te maken. Dit voor 4 uur. De jongen had een open wonde. Bovendien was het onmogelijk om de airco uit te zetten.

Er werd Amat gezegd dat het ziekenhuis te kampen had met besparingen en dat hij de mogelijkheid had om naar een ander ziekenhuis te gaan of dat hij kon wachten tot er een bed beschikbaar was.

7 uur later kreeg de jongen eindelijk een bed. Maar ondertussen stonden er op het vijfde verdiep blijkbaar 17 bedden leeg! Dit door een gebrek aan personeel.

24 uur later werd de jongen overgebracht naar een zijvleugel. Zijn ouders stellen dat hun zoon geen uitzondering is maar dat vele patiënten klagen. De dokters worden overstelpt met werk maar hebben een ernstig gebrek aan faciliteiten.

Rosalia Espinosa, Andalusisch parlementslid voor de Partido Popular klaagde het feit aan dat de bedden op het vijfde verdiep leeg blijven staan om te besparen. Er is namelijk 1 hoofdverpleegster en 1 verpleegster. Rosalia Espinosa kondigde aan dat ze een verklaring wil van het ministerie van gezondheid.

Het ziekenhuis schiet ook tekort op andere afdelingen terwijl op sommige afdelingen er een overvloed aan personeel is.

Geen opmerkingen: