vrijdag 11 oktober 2013

Kort nieuws uit Spanje

* De voormalige directeur generaal van de CAM bank is in beschuldiging gesteld voor drie van de vijf criminele feiten waarvan hij verdacht werd.

* Chocolates Valor heeft zijn verkoop met 8,2% verbeterd en de omzet steeg tot € 76,1 miljoen. De chocoladeproducten werden uitgevoerd naar o.a. de Verenigde Staten, China en de Emiraten.

* Het aantal scheidingen is in Valencia tijdens de laatste vijf jaar met 25% gedaald. Alleenstaanden kunnen door de crisis moeilijker rond komen.

* Vierenzeventig procent van de werknemers in de regio Valencia denkt dat ze vlug een nieuwe job kunnen vinden na ontslag. Het Spaanse gemiddelde ligt op 40%.

* Ongeveer 190.000 personen in de provincie Alicante hebben een drankprobleem. Volgens het laatste onderzoek naar alcohol en drugs drinkt 77% van de bevolking regelmatig alcohol en daarmee staat alcohol op de eerste plaats voor tabak en cannabis.

* Het gemiddelde pensioen in Malaga bedraagt € 798,38 en dat is € 184,83 minder dan het nationale gemiddelde. Maar het is € 18 meer dan het gemiddelde in Andalusië.

Geen opmerkingen: