zondag 22 juli 2012

De prijzen voor Spaanse woningen storten in

De prijzen voor huizen en appartementen in Spanje zijn tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 12,6 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt neer op de sterkste prijsdaling op jaarbasis die INE, het Spaanse statistische bureau dat sinds 2008 de gegevens over de vastgoedmarkt archiveert, ooit rapporteerde.

"Die trend zal nog aanhouden tijdens volgende kwartalen, want vastgoedeigenaren hebben geen andere optie dan hun prijzen te laten zakken als ze hun vastgoed willen verkopen", voorspelt Fernando Encinar, hoofd van Idealista.com, Spanjes grootste vastgoedsite, ondervraagd door Bloomberg.

De Spaanse regering van premier Rajoy legde de banksector, die zwaar te lijden heeft onder de vastgoedcrisis in het land, meermaals maatregelen op om de immobiliëncrisis te kenteren. Zo eiste de regering dat de banken voor miljarden aan extra provisies zouden aanleggen om zich te beschermen tegen verliezen op woonkredieten en vastgoedbeleggingen. Vorig weekend vroeg de vierde economie van de muntunie dan uiteindelijk Europese noodhulp voor zijn banken.

Geen opmerkingen: