vrijdag 19 februari 2010

Leraars in Alicante onder stress

Een gebrek aan motivatie van de studenten, gedragsproblemen en geweld door de ouders zetten veel leraars onder stress. Leraars maken harde tijden mee ondanks de populariteit van de job in tijdens van economische crisis.

Er is door de vakbond Anpe in maart 2006 een job gecreëerd met als taak "verdediger van de leraar" nadat zij ontdekt hadden dat er een groot probleem was met de veiligheid van de leraars.

Gedurende het laatste schooljaar waren 40 % van de leraars die gebruik maakten van de dienst leraars uit Alicante en van die 40 % gaven er 60 % les in een secundaire school.

Na onderzoek is gebleken dat slechts 19 % van de leraars in een goede mentale conditie zit en 81 % heeft last van depressies. 50 % van die leraars waren in ziekteverlof.

Volgens de leraars is het gebrek aan autoriteit en samenhorigheid de oorzaak van deze stress. Maar daarnaast geeft ook 49 % van de leraars toe dat zij problemen hebben met lesgeven.

Sinds 2006 is er geen verbetering te bespeuren in het aantal incidenten en problemen, zij gaan nog altijd in stijgende lijn.

Dit alles geeft stress aan de leraars maar ook aan de studenten die wel vooruit willen.

Al deze problemen samen geven in enkele gevallen zelfs aanleiding tot echt criminele feiten.

Geen opmerkingen: