vrijdag 25 september 2009

Gevangenisstraf voor woningeigenaars

Een rechter heeft twee eigenaars van dezelfde familie veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat zij een eerder gerechtelijk bevel tot afbraak van hun villa met zwembad in Las Minas de Castilblanco, Sevilla niet uitgevoerd hebben.

Beiden kunnen nog wel in beroep gaan tegen deze uitspraak en zodoende ontsnappen zij dus voorlopig aan de gevangenis.

In 2007 had een rechter nog geoordeeld dat beiden niet schuldig waren omdat er toen een klimaat heerste dat alles kon en mocht en dat de gemeente wat graag al de belastingen kon ontvangen van de 500 gebouwde huizen.

Deze uitspraak is herroepen door een hogere rechtbank welke de afbraak vorderde en alle kosten ten laste van de beide beschuldigden legde. De voornaamste reden was dat beiden geen enkele poging hadden ondernemen om ook maar een licentie te verkrijgen. Tevens werd de afbraak vastgesteld op 17 februari 2009.

De villa staat nog altijd recht maar geen enkele rechtbank wil het vonnis tot afbraak vernietigen en evenzo is er een vernietiging van de gevangenisstraf. Personen zonder strafblad die een eerste veroordeling hebben voor minder dan 2 jaar moeten hun straf niet uitzitten.

Geen opmerkingen: