woensdag 27 februari 2013

Spaanse vastgoedgigant verantwoordelijk voor het op één na grootste faillissement ooit


De Spaanse vastgoedgigant Reyal Urbis heeft het faillissement aangevraagd, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Reyal Urbis is er niet in geslaagd de afbetaling van 3,6 miljard euro te heronderhandelen met zijn schuldeisers.

Als het failliet effectief uitgesproken wordt, is dat het op één na grootste ooit in Spanje. De eerste plaats gaat naar Martinsa-Fadesa, ook al een slachtoffer van de immobiliëncrisis in het land. Die vastgoedgroep ging in 2008 ten onder aan 7 miljard euro schulden.

Reyal Urbis heeft huizen, kantoren, hotels en bouwgrond in handen op meer dan 20 plaatsen in Spanje en Portugal. De vastgoedportefeuille is meer dan 4,2 miljard euro waard. Maar het concern kreunt onder een zware schuldenberg. Bij de schuldeisers zijn Spaanse banken, maar ook het ministerie van Financiën en Sareb, de "bad bank" die de Spaanse regering heeft opgericht om toxische activa in onder te brengen.

Reyal Urbis zei vandaag nog steeds te hopen op een akkoord met zijn schuldeisers. De 420 werknemers blijven voorlopig de lopende zaken afhandelen.

Geen opmerkingen: