vrijdag 23 november 2012

Na een bankoverval kreeg een man enkel een waarschuwing

Een man die alles verloren had heeft een gewapende overval gepleegd op een bank in Malaga omdat hij naar de gevangenis wilde. Maar zijn plan is mislukt en de rechtbank heeft hem enkel een waarschuwing gegeven.

De man was bankroet gegaan en hij kon zijn hypotheek niet meer betalen en daarom was hij een kantoor van de La Caixa binnen gevallen gewapend met een keukenmes en een houten stok..

Hij zei tegen het personeel: “dit is een overval en ik ben gewapend maar ik ga u geen pijn doen en ik ga niets stelen. Telefoneer a.u.b. naar de politie".

Tijdens het wachten op de politie bleef het personeel gewoon aan het werk en hielpen zij klanten verder. Na de aankomst van de politie werd er eerst een getrainde onderhandelaar aan het werk gezet en aan hem zei de overvaller dat hij zich wou over geven, de wapens zouden weggelegd zijn en hij zou in het midden van het kantoor op zijn knieën zitten.

Achteraf vonden de agenten het zelfs niet nodig om handboeien te gebruiken en zij hebben hem meegenomen met zijn hoofd op zijn vraag bedekt.

Geen opmerkingen: