maandag 5 november 2012

Er zijn minder doden in het Spaans verkeer door de crisis

Er is een positief neveneffect aan de crisis: de economische miserie heeft in Spanje tot een vermindering van het aantal verkeersdoden geleid. Volgens de Centrale Verkeersdienst (DGT) daalde het aantal dodelijke verkeersongevallen in de eerste tien maanden van dit jaar tot ongeveer 1000. Dat is een daling met tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Reden hiervoor is dat de Spanjaarden minder en langzamer rijden om op brandstofkosten te besparen.

Volgens de autoriteiten is er tijdens het laatste weekend van oktober voor het eerst sinds het begin van de statistieken in heel Spanje slechts één verkeersdode geregistreerd. Vorig jaar kwam het wel eens voor dat 40 tot 50 mensen op straat om het leven kwamen op één enkel weekend.

De Spanjaarden gebruiken sinds het begin van de crisis drie tot vier procent minder en hun rijgedrag is veranderd. Ze gebruiken hun wagen minder snel omdat ze de brandstofkosten zo laag mogelijk willen houden en ze geen verkeersboetes willen oplopen.

Geen opmerkingen: