donderdag 11 oktober 2012

Geen geld voor de tv-uitzending van voetbalduel tegen Wit-Rusland

De crisis slaat in Spanje zo hard toe dat geen enkele tv-zender veel geld over heeft om de WK-kwalificatiewedstrijden van de wereld- en Europees kampioen uit te zenden.

Gisteravond, 48 uur voor de aftrap, was er nog altijd geen koper gevonden voor de rechten van het duel van Spanje tegen Wit-Rusland, morgen in Minsk.

Het Duitse bureau Sportfive heeft de rechten voor de uitwedstrijden van Spanje en biedt elk duel voor drie miljoen euro aan. Vorige maand kocht het commerciële Tele5 op het laatste moment de rechten voor de wedstrijd in Georgië, maar deze keer is er geen koper te vinden, ook niet nu Sportfive het bedrag heeft gehalveerd tot anderhalf miljoen.

Staatszender TVE, dat in een vijfjarig akkoord voor 43 miljoen euro per jaar met de Spaanse bond onder meer de rechten op alle thuisduels heeft, kan door de regering verplicht worden het duel van morgen te kopen. Voetbalwedstrijden van Spanje zijn volgens de wet van 'nationaal belang' en moeten op een open zender worden uitgezonden. TVE heeft echter geen euro meer en dreigt volgens de vakbonden door de crisis binnenkort 1.800 werknemers te moeten ontslaan.

Geen opmerkingen: