zaterdag 12 maart 2011

De Spaanse luchtverkeersleiders worden gedagvaard voor 50 miljoen euro

Passagiers die het slachtoffer waren van de algemene ziektemelding van de Spaanse luchtverkeersleiders hebben deze verkeersleiders gedagvaard voor 50 miljoen euro aan schade.

Een vereniging van 5.000 passagiers is verantwoordelijk voor deze dagvaarding die in feite 200.000 personen schade berokkende.

De regering dwong de verkeersleiders om terug aan het werk te gaan door de noodtoestand uit te roepen en zij werden onder militair bevel geplaatst.

Het was de eerste noodtoestand in Spanje sinds de dood van Franco in 1975.

Per passagier is er dus € 10.000 gevraagd voor moreel en financieel verlies. Men verwacht dat de volgende weken nog een aantal reizigers zich zullen aansluiten bij de vereniging waardoor het schadebedrag nog verder kan oplopen.

Tegen de verkeersleiders lopen nog strafrechterlijke zaken , de aanklagers onderzoeken momenteel of zij hen kunnen beschuldigen van het verlaten van hun post.

Het is duidelijk dat een aantal verkeersleiders hun hebben en houden zal aangeslagen worden maar dat dit niet voldoende is om alle schadevergoeding te betalen, dan zal het de overheid zijn die voor de rest van het bedrag moet opdraaien.

Geen opmerkingen: