donderdag 1 juli 2010

Het rijbewijs met punten

Buitenlandse autobestuurders kunnen ook boetes krijgen of men kan punten aftrekken van het rijbewijs als zij verkeersovertredingen plegen.

Autobestuurders met een rijbewijs dat afgeleverd is in een ander land dan Spanje kunnen een rijverbod krijgen.

Het rijbewijs wordt niet afgenomen maar zij mogen geen voertuig meer besturen in Spanje tot zij met succes een test hebben afgelegd.

De Spaanse overheid verwittigd het land waar het rijbewijs werd afgeleverd.

Indien de bestuurder een rijbewijs bezit uit een van de EU landen, dan wordt het rijbewijs afgenomen en overgemaakt naar het land dat het rijbewijs heeft afgeleverd. De Spaanse overheid zal het land van afgifte verwittigen en de bestuurder mag in Spanje geen voertuig meer besturen tot hij een test geeft afgelegd.

Al deze maatregelen gelden enkel voor buitenlandse residenten in Spanje omdat toeristen niet kunnen opgenomen worden in het register van verkeersovertredingen. Zij kunnen dus geen punten verliezen maar zij moeten wel hun boete betalen.

Buitenlandse autobestuurders die in Spanje leven maar die geen Spaans rijbewijs hebben moeten aan de verbaliserende politieagent een bewijs afleveren dat hij inderdaad in Spanje woonachtig is.

Kunnen zij dit bewijs niet leveren dan moet de boete ter plaatse betaald worden. Kunnen zij dit niet, dan wordt hun wagen aangeslagen.

Geen opmerkingen: