woensdag 11 februari 2009

Ramón Sánchez Gómez

Ramón Sánchez Gómez, beter bekend onder zijn artiestennaam Rámon de Algeciras, was geboren in Algeciras op 5 februari 1938 en hij is vorige maand gestorven in Madrid op 20 januari 2009.

Hij was afkomstig uit een familie van muzikanten. Zijn vader was de flamenco-gitarist Antonio Pecino Sánchez met artiestennaam Antonio de Algeciras; zijn moeder was Luzía Gómez , een Portugese immigrante die begin jaren '30 naar Algeciras kwam.

Zijn jongere broers Pepe de Lucía (José Sánchez Gómez) en Paco de Lucía (Francisco Sánchez Gómez) zijn eveneens flamencomuzikanten.

Ramón was de oom van de Spaanse popzangeres Malú. De familie Sánchez woonde in Algeciras in de barrio mestizo de La Bajadilla, waar arme Spanjaarden en gitanos naast elkaar woonden en samenleefden.

Ramón de Algeciras werkte samen met verschillende flamenco-artiesten, zoals het sextet Paco de Lucía, Juanito Valderrama, Ballet de Antonio, Antonio Mairena, La Niña de los Peines, Pepe Marchena, La Perla de Cádiz, Fosforito en Camarón de la Isla.

Geen opmerkingen: