vrijdag 1 november 2013

Stijgende steun voor de regerende Partido Popular

Volgens een opiniepeiling van de Spaanse krant El Pais zou de regerende Partido Popular, ondanks tal van corruptieschandalen, de socialistische PSOE verslagen in de verkiezingen.

De Partido Popular van eerste minister Mariano Rajoy zou 34,1 procent van de stemmen halen en dat is meer dan de socialisten van de PSOE die uitkomen op 29 procent. Vorige maand was het nog andersom, de PP kwam uit op 30,5 procent en had de PSOE 30,1 procent.

Deze opiniepeiling werd uitgevoerd op 2 en 3 oktober door Metroscopia bij 1.000 Spanjaarden uitgevoerd maar met deze uitslag is de PP nog ver verwijderd van het resultaat van 2011 toen zij 44,6 procent van de stemmen behaalden.

Terwijl 75 procent van de ondervraagden het niet eens is met de aanpak van de crisis door Rajoy is 85 procent het niet eens met het werk dat geleverd werd door Alfredo Perez Rubalcaba's, de leider van de socialistische PSOE.

De opiniepeiling toont ook een groeiende steun aan voor de kleinere partijen. Zo haalt Verenigd Links (IU) zou nu 11,5 procent van de stemmen halen en dat was 6,9 procent in 2011. De centrumpartij UPyD komt nu uit op 9,1 procent en dat was in 2011 4,7 procent.

Geen opmerkingen: