donderdag 5 september 2013

Linkse militanten stelen schoolgerief

Ruim 200 linkse militanten zijn in een supermarkt in Sevilla met schoolgerei aan de haal gegaan om het materiaal uit te delen aan gezinnen in financiële moeilijkheden. Ze hopen zo de start van een nieuwe schooljaar in tijden van crisis draaglijk te maken.

Terwijl de media, die ze op voorhand verwittigd hadden, toekeken, kwamen leden van de Andalusische vakbond SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores) met een tiental winkelkarren vol schriften, schrijfgerief, gommen en woordenboeken uit een supermarkt in Sevilla. De spullen werden vliegensvlug in verscheidene bestelwagens geladen waarmee militanten wegreden.

"De onteigende schoolbenodigdheden worden de komende dagen uitgedeeld aan gezinnen in nood", zegt SAT in een communiqué. Met deze "symbolische daad" wil de vakbond de aandacht vestigen op de "twee miljoen Andalusiërs die in armoede leven en de 400.000 gezinnen die geen enkele hulp krijgen en waarvan alle leden werkloos zijn".

Het ministerie van Binnenlandse Zaken belooft krachtig te reageren. Volgens een woordvoerder van het ministerie zullen de syndicalisten van SAT "geïdentificeerd en opgepakt worden, zodat ze voor het gerecht gebracht kunnen worden".

Geen opmerkingen: