vrijdag 17 mei 2013

Vrouw sterft na het niet verlenen van medische hulp

Er is een onderzoek gestart naar de dood van een Boliviaanse vrouw nadat haar 5 maal in minder dan een week medische hulp ontzegd was. Zij had zich aangeboden bij haar lokale dokter met een hoest maar daar werd haar gezegd dat haar kaart van de sociale zekerheid niet in regel was. Later bleek alles in orde te zijn met deze kaart.

Twee dagen heeft zij zich aangeboden in de kliniek maar daar werd zij na een onderzoek doorgestuurd naar haar plaatselijke dokter.

De dag later is zij terug naar de kliniek gegaan maar daar werd zij zonder onderzoek naar haar plaatselijke dokter doorgestuurd. Tevens kreeg zij de boodschap dat als zij zich nog zou aanbieden in de kliniek zij haar zouden vervolgen.

Zij is dan toch naar de plaatselijke dokter gegaan en toen kreeg zij een injectie.

De volgende dag gaf zij bloed op maar de dokter weigerde te komen omwille van een verkoudheid.

De volgende dag heeft haar echtgenoot het nummer 112 gebeld maar zij weigerden te komen omwille van een verkoudheid.

Uiteindelijk heeft de echtgenoot de politie gebeld, na hun aankomst hebben zij onmiddellijk een ambulance gevorderd maar toen hij twee uur later aankwam was de vrouw overleden.

Er zal nu een autopsie op haar lichaam uitgevoerd worden om haar door doodsoorzaak te bepalen en om de verantwoordelijken voor haar dood aan te wijzen.

Geen opmerkingen: