zaterdag 9 juni 2012

De helft van de Spaanse vliegvelden zit in financiële moeilijkheden

De helft van de Spaanse vliegvelden zit in financiële moeilijkheden en zij kunnen maar open blijven door de financiële steun van de lokale overheden. Gezamenlijk hebben deze vliegvelden een schuld van € 1,7 miljard.

Gelukkig zijn er nog luchthavens waar de situatie rooskleurig is: Palma de Mallorca, Málaga, Gran Canaria, Alicante, Tenerife Sur, Girona, Bilbao en Murcia-San Javier zijn de gelukkigen.

De vliegvelden Barajas in Madrid en El Prat in Barcelona zitten hier niet tussen, samen hebben deze luchthavens een schuld van € 8 miljoen maar de situatie is hier niet dramatisch. Zij hebben jaarlijks samen 71 miljoen passagiers en dat geeft economische perspectieven.

De rest van de vliegvelden zitten in een uitzichtloze situatie, er zijn grote tekorten en er zijn geen passagiers. Veel van die vliegvelden zijn dus ook overbodig.

Er zitten ook nog een paar aparte gevallen tussen, Castellón is nu een jaar open maar er is nog geen enkele vlucht aangekomen of vertrokken en Ciudad Real heeft de langste landingsbaan van Europa maar het werd dit jaar gesloten wegens gebrek aan passagiers.

Geen opmerkingen: