donderdag 15 maart 2012

Spaanse overheid wil voetbalschulden verlagen

De Spaanse overheid werkt samen met de voetballiga aan een plan om de schulden van de Spaanse voetbalploegen terug te dringen. Die zouden zo 700 miljoen euro aan belastingschulden en 600 miljoen euro aan sociale lasten kunnen vereffenen.

Staatssecretaris voor Sport Miguel Cardenal liet in Marca weten dat het plan was de schulden weg te werken en zekerheid in te bouwen dat ze niet opnieuw kunnen worden opgebouwd.

De liga van Spaanse profclubs (LFP) en de overheid werken volgens Cardenal 'ernstig, snel en continu aan dit plan, dat binnen een redelijke periode zou moeten ingaan. Het is onaanvaardbaar dat een bedrijf, dus ook een in het voetbal, zo'n hoge schuldengraad heeft. Daarom zoeken we binnen het mogelijke naar een oplossing.'

De overheid is geneigd de schulden van de clubs op te eisen om de overheidsfinanciën op peil te houden en aan Europese normen te voldoen.

De meerderheid van de Spaanse clubs bouwden de afgelopen jaren grote schuldenbergen op om aan de stijgende looneisen en transfersommen te voldoen. Volgens een Spaanse studie hadden de 20 Spaanse eersteklasseclubs een gezamenlijke schuld van 3,48 miljard euro.

Geen opmerkingen: