zondag 28 november 2010

Meer problemen voor de luchthaven van Almeria

Nu heeft ook Ryanair zijn vluchten van Almeria naar Stansted, Londen opgeschort tot 29 maart 2011 en dan komen er voorlopig maar 3 vluchten per week terug.

Hun vluchten vanuit Weeze in Duitsland zijn zelfs definitief afgeschaft en daardoor is er nog een Duitse luchtvaartmaatschappij die vluchten op Almeria heeft, Air Berlin.

Andalus Airlines heeft zijn vluchten enkele maanden geleden afgeschaft en nu is Ryanair de enige maatschappij die op Madrid vliegt, Easyjet is na het terugtrekken van Ryanair de enige maatschappij met vluchten op Londen Gatwick.

Door al deze maatregelen is het aantal passagiers op de luchthaven van Almeria gedaald tot 62.408, een daling met 16,3 % ten opzichte van vorig jaar.

Een bijkomend probleem is de prijs van vliegtuigticket, de prijs voor een ticket naar Madrid of Barcelona kost driemaal meer dan een vlucht vanuit Malaga of Alicante.

De luchthavenautoriteiten en de toeristische dienst in Almeria ondernemen nu tal van initiatieven om meer maatschappijen aan te trekken, er zijn gesprekken aan de gang met Vueling.

Geen opmerkingen: