woensdag 21 oktober 2009

Politiekazerne onder beleg

Onlangs kwam er kazerne van de Guardia Civil onder beleg te liggen van een groep inwoners uit de wijk Los Montecillos in Sevilla. Twee agenten werden gewond.

Deze buurt staat bekend voor zijn gewelddaden, drugs en asociaal gedrag.

Jongeren gooiden de bewuste avond met stenen naar de garage van de kazerne en toen 5 agenten hen wilden stoppen begon de belegering, de agenten konden zich tijdig terug trekken in de kazerne, onder hen twee gewonden waarvan een bewusteloos en de andere had een messteek opgelopen toen hij zijn kameraad ter hulp kwam.

De kazerne is geen echte kazerne zoals wij dat kennen maar een aantal woningen waar men extra agenten had gehuisvest om de wijk rustig te kunnen houden.

Sommige getuigen zeggen dat het een geplande aanval was, in een zeer korte tijdspanne waren er een zeer groot aantal jongeren op straat alle gewapend met balkjes met nagels door. Er werden tevens stennen gefooid naar de politie vanuit de appartementen naast de kazerne.

Toen de opgeroepen versterkingen van de politie aankwamen waren de wegen afgezet met wegversperringen en moesten zij hun weg al vechtend naar hun collega's banen.

Geen opmerkingen: