vrijdag 1 mei 2009

Enkele cijfers uit Andalusië

37 % van alle illegale gokken in Spanje gebeurt in Andalusië. Onderzoek wees uit dat het hier gaat om bijna 33.000.000 euro. Meestal gokt men illegaal op sportwedstrijden.

40 landen hebben een consulaat in Andalusië en dat is samen 78 consulaten. Alle deze consulaten liggen in de steden Sevilla, Málaga, Cádiz, Granada, Almeria en Huelva.

27 % van de bevolking in Andalusië is werkloos. Tegen de zomer zullen er hier in Andalusië alleen al 1.100.000 mensen werkloos zijn.

In de loop van dit jaar zijn er reeds 4 vrouwen gedood door hun partner. Dat zijn er 2 meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Hier ligt Andalusië op kop in het aantal gedode vrouwen. Momenteel worden er wel grote inspanning geleverd door de overheid om deze "macho" cultuur te stoppen.

233.846 noodoproepen werden er gedaan tijdens de Semana Santa, de Heilige Week. Het overgrote deel van de oproepen was voor de gezondheidsdienst. Van al deze oproepen waren er maar 304 oproepen in een vreemde taal waarvan Engels het grootste aandeel had met met 231 oproepen.

Geen opmerkingen: